Privacy Policy

Cookie Szabályzat
A weboldal használatával kapcsolatban gyűjtött információk

A Gergely Medical Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, (székhely: 2030 Érd, Fátyolvirág utca 2., cégjegyzékszám: 13-09-174987) mint a https://vitreolysis.eu/ domain név alatt elérhető weboldal üzemeltetője (a továbbiakban röviden: „Adatkezelő”) jelen szabályzat keretében közzé teszi a weboldal használata során végzett adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást.

A weblapot meglátogató személy (a továbbiakban röviden: „Érintett”) a jelen szabályzatot Adatkezelő székhelyén, valamint Adatkezelő weboldalán korlátozás nélkül elérheti.

A weboldal használatával összefüggésben gyűjtött információk

A weboldal használata során, annak következtében, az Érintett nem ad meg saját magára vonatkozó adatot, információt, így az Adatkezelő semmilyen, az Érintettre vonatkozó személyes adatot nem gyűjt vagy kezel oly módon, amely alapján az Érintett személy beazonosítására a későbbiekben lehetőség lenne.

A weboldalra történő látogatás során és ennek következtében az „Elfogadom” gombra történő kattintással az Érintett hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő a jelen szabályzatban meghatározott adatokat, információkat rögzítse, valamint a rögzítéshez szükséges cookie-kat (magyarul: „sütiket”, a két fogalmat egymás szinonimájaként használjuk ebben a szabályzatban) a weboldalon elhelyezzen.

Ilyen adatok az Érintett számítógépének azon adatai, amelyek a weboldal látogatása során keletkeznek és amelyeket az Adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatizált eredményeként rögzít. Az ily módon rögzítésre kerülő adatokat a rendszer – az Érintett bármilyen külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül – a weboldalra látogatás tényével egyidejűleg, illetve a weboldalról történő kilépéssel összhangban automatikusan naplózza.

Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal nem kerülnek összekapcsolásra, ennek köszönhetően az Érintett ezen adatok alapján nem beazonosítható. Az ilyen adatokhoz kizárólag az Adatkezelő férhet hozzá. Ezen adatok különböző technológiák, így pl.: a cookie-k, web beacon-ok és naplófájlok alkalmazásával gyűjthetők.

Az ilyen adatokban található információk:

  • Cookie-k (sütik): a sütik olyan fájlok, amelyek információkat tárolnak az Érintett merevlemezén vagy webes keresőjében, ha ehhez az Érintett hozzájárul. Ez egy úgynevezett információcsomag, amit a weboldal hoz létre megnyitáskor, ezáltal a weboldal beállításainak információi kerülnek bele. Amikor az Érintett legközelebb meglátogatja az oldalt, a cookie alapján történik a honlap működésével kapcsolatos bizonyos preferenciák beállítása.
  • Naplófájlok: az internetböngésző automatikusan továbbít bizonyos további adatokat is a weboldal felé, például az Érintett számítógépének IP címe, az általa használt operációs rendszer, illetve böngészőprogram típusa, a domain név, ahonnan az Érintett a weboldalra látogatott, valamint a felhasználó által, a weboldalon belül meglátogatott aloldalak, a weboldalon megtekintett tartalmak.

Az Adatkezelő, a legtöbb internetes szolgáltatókhoz hasonlóan kielemzi ezeket az adatokat, hogy ezáltal megállapítható legyen például az, melyek a weboldal azon területei, amelyek népszerűbbek a többinél. Ezek alapján is törekszik a weboldal-élményt a felhasználóinak igényei szerint alakítani.

I. A sütik fajtái, célja és használata

Weboldalunkon többféle süti használta van folyamatban. Ezek az úgynevezett „munkamenet sütik”, illetve az „állandó sütik” (beleértve a személyre szabott sütiket is). Az ideiglenes, vagyis munkamenet sütik addig maradnak az Érintett eszközén, amíg el nem hagyja a weboldalt, míg az állandó sütik az Érintett webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén maradnak, amíg ezeket az Érintett manuálisan el nem távolítja.

1. Elengedhetetlen munkamenet sütik

Ezek a sütik nélkülözhetetlen részét képzik a weboldal kulcsfontosságú funkciói működésének és a védett tartalmak elérésének.  Ezek a sütik nem gyűjtenek az Érintettről olyan információt, melyek alapján az Érintettet azonosítani lehetne, vagy akár marketing célból vele kapcsolatban fel lehetne használni, nem emlékeznek arra, hogy az Érintett milyen más weboldalokon járt. A honlap bezárása után a sütik automatikusan törlődnek, és ahogy elnevezésükből is adódik, a munkamenet lezárásra kerül. 

Ha az Érintett nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor a weboldal, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg, akár ezzel lehetetlenné téve a weboldal megfelelő használatát.

2. Analitikai sütik

Ezen sütik lehetővé teszik a weboldal látogatóinak megkülönböztetését és számlálását, ezek segítségével jobb képet kapunk róla, hogy egyes felhasználók minként is használják weboldalunkat, például mely aloldalakat látogatják a leggyakrabban, illetve kapnak e valamilyen okból hibaüzenetet a weboldalról. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy weboldalunk működését folyamatosan továbbfejleszthessük a felhasználói élmény javítása érdekeben. Ezen sütik sem gyűjtenek az Érintettről azonosításra alkalmas információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják, és ezeket csakis a weboldal működésének fejlesztésére használjuk fel.

2.1 Google Analitika

A Google Analitika (Google Analytics) révén pontos információkat gyűjtünk arra vonatkozóan, hogy a weboldal látogatói miként is használják az oldalt. Erre annak érdekében van szükség, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy az oldal megfelel a látogatók által elvárt igényeknek, illetve ötleteket kapjunk arra vonatkozóan, hogy miként lehetne még vonzóbbá tenni a látogatását.

A Google Analitika adatokat gyűjt arról, hogy az Érintett milyen oldalakat keres fel, ott mennyi ideig tartózkodik, hogyan jutott oda és mire kattint rá. Mivel ennek keretében szintén nem gyűjtjük és nem is tároljuk az Érintett nevét vagy címét, ezek az adatok szintén nem alkalmasak az Érintett beazonosítására. Fontos, hogy nem engedélyezzük, hogy a Google ezeket saját céljára használja vagy harmadik féllel megossza.

3. Harmadik féltől származó sütik

Weboldalunkon időként előforduló külső webes szolgáltatások segítségével jelenítünk meg különféle tartalmakat. Ez néhány olyan süti megjelenését eredményezheti, melyek felügyelete nem tartozik hatáskörünkbe, így ebből adódóan nincs befolyásunk arra sem, hogy ezek a weboldalak, illetve külső domainek milyen adatokat gyűjtenek arról, hogy az Érintett miként használja ezeket a beágyazott tartalmakat.

Ha Ön pontosan tudni szeretné, hogyan használják harmadik felek a sütiket, tekintse meg ezen szolgáltatások saját adatvédelmi- és süti szabályzatát.

4. Cookie elfogadás süti

Ez a süti a weboldalon elmentésre kerül és az Érintett eszközén egy külön sütiben tárolódik, miszerint az Érintett már elfogadta a weboldal süti használatára vonatkozó szabályokat, így ezeket a továbbiakban megjegyzi.

5. Asztali nézet/mobil nézet süti

A süti a weboldalon elmentésre kerül és az Érintett eszközén sütiben tárolódik, hogy az Érintett melyik nézetet preferálja. Legközelebbi látogatása során már automatikusan ez a nézet töltődik be.

II. A sütik kezelésének módjai

A böngésző beállítása: az Érintett beállíthatja saját webes böngészőjét úgy, hogy elfogadjon minden sütit, vagy épp ellenkezőleg elutasítsa mindet, vagy esetleg értesítse, ha süti érkezik a gépére. A beállítási lehetőségek általában a böngésző „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjában találhatók. Mindegyik webes böngésző különböző, így a megfelelő beállításokhoz kérjük használja saját, Ön által preferált böngésző „Segítség” menüjét.

Weboldalunk harmadik fél által üzemeltetett weboldalakkal, illetve külső adatszállítókkal nem cserél sütiket.

A sütik kikapcsolása: amennyiben az Érintett nem kívánja, hogy a weboldal a fentiekben írt, a weboldal használatával összefüggő információkat gyűjtse, a már említett módon, internetböngészője beállításaiban teljes egészében ki is kapcsolhatja a cookie-k használatát.

Ezzel kapcsolatban azonban megjegyzendő, hogy ez a weboldal, számos weboldallal megegyező módon, sütik használatával történő működésre készült, így azok részleges vagy teljes kikapcsolása hatással lehet a weboldal használhatóságára, illetve ezzel együtt a felhasználói élményre. Megakadályozhatja az interaktív kommunikációt a weboldal és a felhasználó között, és ekként azt, hogy az Érintett a weboldal minden lehetséges szolgáltatását kihasználhassa. A weboldal ez esetben a tervezettől eltérően működhet az Ön böngészőjében.

Az anonim Google Analitika sütik kikapcsolása: az Érintett az ilyen sütik kikapcsolása érdekében egy úgynevezett „Google Analytics plug-in”-t, vagyis kiegészítőt telepíthet a böngészőjébe, mely megakadályozza, hogy a weboldal az Önre vonatkozó információkat küldjön a Google Analitikának.

Ezzel kapcsolatban további információkat találhat az alábbi linkeken:

Google Analytics: https://analytics.google.com/analytics/web/provision/#/provision

Google Irányelvek: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Google Analytics kikapcsolása: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

További hasznos linkek: ha további tájékoztatásra lenne szüksége a sütikkel és azok szélesebb körű használatával, működésével kapcsolatban, ezt a következő oldala meglátogatásával teheti.

Microsoft cookie és adatvédelem: https://support.microsoft.com/hu-hu/windows/a-microsoft-edge-a-b%C3%B6ng%C3%A9sz%C3%A9si-adatok-%C3%A9s-az-adatv%C3%A9delem-bb8174ba-9d73-dcf2-9b4a-c582b4e640dd

Süti útmutató: https://www.aboutcookies.org/

III. Cookie táblázat

A könnyeb átláthatóság érdekében jelen táblázat tartalmazza a weboldalon alkalmazott sütikkel kapcsolatos adatvédelmi információkat:

Süti típusaAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés céljaAdatkezelés időtartamaKezelt adatkör
Cookie elfogadása süti
(cookie notice accepted)
az Érintett hozzájárulásaInformáció gyűjtés a honlap látogatóinak weboldalt érintő használati szokásairól.69 évA felhasználó elfogadta az oldal sütikezelését.
Analitikai süti
(_gat)
az Érintett hozzájárulásaInformáció gyűjtés a honlap látogatóinak weboldalt érintő használati szokásairól.1 percA felhasználó a weboldal melyik oldalait, milyen módon látogatja.
Analitikai süti
(_gid)
az Érintett hozzájárulásaInformáció gyűjtés a honlap látogatóinak weboldalt érintő használati szokásairól.1 napA felhasználó a weboldal melyik oldalait, milyen módon látogatja.
Analitikai süti
(_ga)
az Érintett hozzájárulásaInformáció gyűjtés a honlap látogatóinak weboldalt érintő használati szokásairól.2 évA felhasználó a weboldal melyik oldalait, milyen módon látogatja.

IV. Egyéb rendelkezések

A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben elsősorban az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete („GDPR”), valamint az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény az irányadó.


Adatvédelmi tájékoztató

I. Preambulum

  1. A Gergely Medical Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 2030 Érd, Fátyolvirág utca 2., cégjegyzékszám: 13-09-174987, a továbbiakban röviden: „Társaság”) az általa végzett szemészeti beavatkozásokról fényképfelvételek, hang nélküli videófelvételek és adatokat megjelenítő képfelvételek (utóbbiakra példa: CT, ultrahang; a felsorolt felvételek a továbbiakban együttesen röviden: „felvétel” és „felvételek”) készítését, majd ezek saját honlapján, valamint írott vagy elektronikus dokumentumokban (szórólap, szakfolyóirat) történő publikálását tervezi. A felvételkészítés és publikáció célja a Társaság által alkalmazott szemészeti eljárás orvosszakmai és technikai bemutatása a szakmai és laikus nyilvánosság részére, betegtájékoztatás, valamint jövőbeli ügyfelek szerzése a Társaság számára.
  2. Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről („Általános Adatvédelmi Rendelet”, a továbbiakban röviden: „GDPR”) 14. cikke előírja, hogy a Társaság az érintett személyeket az adatkezelésről megfelelően tájékoztatni köteles.
  3. A jelen Adatkezelési Tájékoztató az GDPR-ban nevesített fenti, tájékoztatási kötelezettségnek való megfelelést szolgálja.

II. Információk

1. Az adatkezelő neve és elérhetőségei:

cégnév: Gergely Medical Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Kft.
székhely: HU-2030 Érd, Fátyolvirág utca 2.
cégjegyzékszám: 13-09-174987
honlapok: https://vitreolysis.eu/
telefonszám: +36-70/425-9862

2. Az adatkezelő képviselőjének neve és elérhetősége:

név: Dr. Gergely Róbert
e-mail cím: info@drgergelyrobert.hu

3. Az adatkezelés célja:

  • betegtájékoztatás (a betegség és a kezelés bemutatása)
  • tudományos tevékenység (az eljárás elektronikus vagy nyomtatott szaklapban történő bemutatása)
  • egészségügyi dolgozók oktatása (előadás, információs brosúra, szakkönyv)
  • ügyfélszerzés (az eljárás honlapon, szórólapon és egyéb írott, elektronikus formában történő bemutatása által

4. Az adatkezelés jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja, valamint 7. és 8. cikkei, továbbá a 9. cikk (2) bekezdés a) pontja szerint.

5. Személyes adatok határon átnyúló továbbítása:

A Társaság nem szándékozik a személyes adatokat harmadik országba, vagy egy nemzetközi szervezet részére átadni.

6. A személyes adatok tárolásának időtartama:

  • alapesetben: korlátlan ideig
  • az érintett törlési kérelmének benyújtása esetén: a haladéktalan törlés megtörténtéig

7. Az érintett személyek jogai:

  • Az átlátható tájékoztatáshoz és kommunikációhoz való jog: A Társaság az adatkezelésre vonatkozó, a GDPR 13. cikke szerinti valamennyi információt az érintett személyek rendelkezésére bocsátja tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva (a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban).
  • A hozzáféréshez való jog: az érintett személy jogosult arra, hogy a Társaságtól visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a GDPR 15. cikk (1) bekezdésében foglalt információkhoz hozzáférést kapjon.
  • A helyesbítéshez való jog: az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére a Társaság indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozóan pontatlan személyes adatokat, valamint arra – figyelembe véve az adatkezelés célját – hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.
  • A törléshez való jog: az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére a Társaság indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, a Társaság pedig köteles arra, hogy az érintett személyre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha a GDPR 17. cikk (1) bekezdésében foglalt indokok bármelyike, különösen az érintett hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulás érintett általi visszavonásának esete fennáll.
  • Az adatkezelés korlátozásához való jog: az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére a Társaság korlátozza az adatkezelést, ha a GDPR 18. cikk (1) bekezdésében foglalt feltételek valamelyike teljesül.
  • Az adathordozhatósághoz való jog: az érintett jogosult arra, hogy az általa a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja.
  • A tiltakozáshoz való jog: az érintett személy jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontján alapuló kezelése ellen. A Társaság a személyes adatokat nem kezeli tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
  • Kérjük, hogy az érintett személy a fenti pontokban foglalt igényével közvetlenül dr. Gergely Róberthez (e-mailcím: info@drgergelyrobert.hu) forduljon. A megkeresések 15 napon belül megválaszolásra kerülnek.
  • Ezen felül az érintett személy jogosult az adatvédelmi hatóságnál panaszt benyújtani.
    A magyar adatvédelmi hatóság adatai a következők:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
cím: HU-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet Fasor 22/c
telefonszám: +36-1/391-1400
faxszám: +36-1/391-1410
e-mailcím: ugyfelszolgalat@naih.hu

8. Felvételek feldolgozása

A Társaság garantálja, hogy a felvételek teljesítményértékelésre és automatizált döntéshozatalra nem kerül sor.

III. Vegyes rendelkezések

1. Az Adatkezelési Szabályzat, amely az adatkezelés egyes szabályait részletesen tartalmazza, a Társaság székhelyén bármikor elérhető.

2. A Társaság fenntartja magának a jogot, hogy az Adatkezelési Szabályzatot bármikor felülvizsgálja és átdolgozza. Egy ilyen átdolgozásról az érintettek időben és megfelelően tájékoztatva lesznek.